قربانی مهرگان در کلام دکتر فرهاد آبادانی
جمعه, ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۱۰ ب.ظ
دکتر فرهاد آبادانی درباره چگونگی انجام قربانی در جشن مهرگان مینویسد: «این قربانی در روز جشن مهرگان و سه روز پس از آن انجام میگیرد و گوسفند بایستی در هاونگاه (از بامدادان تا نیمروز) در زیر پرتو خورشید قربانی شود. قربانی شده را در تنور خانه بریان میکنند و سینی گوسفند بریان را بر روی سه سنگ که نماد، گفتار نیک و کردار نیک و اندیشه نیک است میگذارند و مراسم ویژه «دورن» مهر ایزد انجام میگیرد. سپس گوسفند بریان با پوست آن و مقداری از دنبه خام گوسفند به «درمهر»، «آتشکده» برده میشود. دنبه نثاری است برای فروزان کردن آتش»[1].
[1]- آبادانی، فرهاد، 1348، گوشهای از فرهنگ ایران باستان، ص 95 و نیز نک: فرهوشی، بهرام، 1388، جهان فرَوَری، ص 98-99.
۹۹/۰۲/۲۶