بهترین خوراکهای گوشتی در شاهنامه ثعالبی
در شاهنامه ثعالبی آمده است که شاه به ریدگ خوش آرزو گفت: «بگو بدانم بهترین گوشت چهارپایان کدامست؟
غلام گفت گوشت برّهاى که شیر دو میش را خورده و دو ماه چریده باشد و پس از پوست کندن آنرا در تنور کباب کنند یا گوشت بزغاله جوان فربهى که در آب خودش پخته شده باشد یا سینه گاو جوانى که در سرکه پخته باشند. شاه گفت بسیار خوب حالا بگو بدانم کدامیک از غذاها لذیذتر است؟ گفت ماهیچه و زرده تخممرغ. شاه گفت بهترین گوشت پرنده کدامست- گفت گوشت درّاج فربه و کبک در زمستان و گوشت جوجه کبوتر فربه و گوشت جوجه مرغى که با گندم و شاهدانج و روغن زیتون تغذیه شده باشد- شاه پرسید بهترین قورمهها کدامست- گفت گوساله لطیف آبدار که با سرکه خیلى ترش و خردل تند تهیّه شده باشد- شاه گفت بهترین اسپرد کدامست؟ گفت باید گوشت بچهآهوى جوان را باریک و بلند بریده در سرکه و خردل و آب نمک و شبت و سیر و زیره بخوابانند»[1].
[1]- - ثعالبی، محمد بن عبدالملک، 1384، شاهنامه ثعالبی، ترجمه محمود هدایت، ص 340.