قیمت گوشت در زمان ساسانیان
و اما درباره قیمت گوسفند و گوشت هم بیفاید نیست که بدانید فیلیپ ژینیو گوید بر اساس حواشی وندیداد هر گوسفند 3 استیر و هر گوساله نامرغوب 12 استیر قیمت داشته است. ماریا ماکوخ (ماتسوخ) قیمت 30 تکه گوشت یعنی 15 تکه از تنه و 15 تکه از کپل را 12 درهم برآورد کرده است[1] که مطابق آن چیزی است که در « فرهنگ اویم ایوک» آمده است[2]. اما در منظومه «درخت آسوری» قیمت گوسفند ده درهم است[3] که نشان از تغییر قیمت در زمانهای متفاوت است.
[1]- ژینیو، فیلیپ، 1392، قیمتها و دِرهَمها در اواخر دورهی ساسانیان، در ساسانیان، به ویراستاری وستا سرخوش کُرتیس و سارا استوارت، ترجمه کاظم فیروزمند، ص 170.
[2]- نک: گشتاسب فرزانه و حاجیپور، نادیا، 1397، فرهنگ اویم ایوک، ص 128.
[3]- «هر که ده درهم ندارد به بز فراز نیاید»
(عریان، سعید، 1391، متنهای پهلوی، ص 125، درخت آسوری، بند 105).