بانو مهوش سروشیان در پژوهشی، فهرستی از خوراکهای گوشتی متداول زرتشتیان در دوران معاصر را گردآورده است. در این پژوهش بیش از نود گونه از انواع خوردنیها به همراه دستور تهیه هر کدام ذکر شده است. نکته مهم در این فهرست آن است که یک سوم این غذاها از گوشت و دیگر مشتقات حیوان ذبح شده مانند استخوان، دنبه و حتی خون تهیه میشود.
فهرستی از خوراکهای گوشتی به شرح ذیل چنین است:
1- آش ژِژِه (ججه)
در این غذا از چند پاچه گوسفند استفاده میشد و در پنجه پنج روز آخر سال و گاهنبار بزرگ درست میکردند که دیگر از یادها رفته است[1].
2- بِبریزن
در این غذا از نیم کیلو گوشت دندهی گوسفند استفاده میشد و مخصوص مراسمهای دینی بود[2].
3- آش رسته
در این آش از 200 گرم گوشت استفاده میشود که در جشنها آن را میپزند[3].
4- کوفته قلقلی
در این غذا نیز گوشت به کار میرفت و ویژه روزهای جشن است[4].
5- کوفته پاتختی
در این خوراکی نیز 250 گرم گوشت به کار میرود و آنرا با عدس پلو در روز بعد از عروسی برای نهار در یزد درست میکردند[5].
6-جزغاله یا چلی
برای تهیه روغن از دنبه گوسفند[6].
7- جگر ترشی
در این غذا از یک عدد جگر کوچک گوسفندی استفاده میشد[7]. روش قدیمی پخت جگر این بود که آن را تکه تکه کرده و مستقیما روی آتشی که با آن نان پخته بودند میگذاشتند و روش قدیمتر این بود که جگر را مانند نان به تنور میزدند[8].